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QUESTION: I am a member of the NC REALTORS®, and I am selling a single-family residential property that 
I own personally. I have a prospect who wants to submit an offer. I have disclosed to her that I am a REALTOR® 
and I have gone over the Working With Real Estate Agents Disclosure with her. She says she doesn’t want 
representation from me or any other real estate agent. Someone in my office told me that Real Estate Commission 
rules prohibit me from working with her because I own the property, and that she will have to work through 
another agent or an attorney. Is that right? Also, is it okay for me to use the Offer to Purchase and Contract (Form 
2-T) to sell my own property, and if so, can I give the buyer a blank copy to fill out herself?  

ANSWER: Real Estate Commission Rule 58A.0104(o) would prohibit you from representing the buyer since 
you own the property. However, there’s nothing in the Rule that would prohibit you from working with her on 
your own behalf, provided that she understands you are representing your own interests and not hers. If you 
haven’t done so already, be sure to check the “Unrepresented Buyer” box on the WWREA Disclosure.  

The NCR Forms Policy permits authorized users to use NCR’s forms in transactions in which they are involved 
either as a broker or a principal. However, permitted users may not distribute blank NCR forms to clients, 
customers or others, other than sample copies for review purposes. See the first bullet under section 4 of the 
Policy. Thus, it would be okay for you to use Form 2-T to put your own property under contract, but you shouldn’t 
give the buyer a blank copy to fill out. It would be acceptable for you to assist the buyer in completing an offer 
using Form 2-T, but you would need to be careful not to give her any advice on what to put in the blanks since 
you are not representing her. Since the buyer will need to hire an attorney to conduct a title search and handle the 
closing, you might suggest that she consider engaging the attorney to assist her in completing an offer and 
negotiating the contract. Members of the NC Bar Association have access to a number of forms that are jointly-
approved with the Bar Association, including Form 2-T. 

NC REALTORS® provides articles on legal topics as a member service.  They are general statements of applicable legal 
and ethical principles for member education only.  They do not constitute legal advice.  The services of a private attorney 
should be sought for legal advice. 

© Copyright 2021; 2022. North Carolina Association of REALTORS®, Inc.  This article is intended solely for the benefit 
of NC REALTORS® members, who may reproduce and distribute it to other NC REALTORS® members and their 
clients, provided it is reproduced in its entirety without any change to its format or content, including disclaimer and 
copyright notice, and provided that any such reproduction is not intended for monetary gain.  Any unauthorized 
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